Pannenkoekenhuis de Zon werkt met lokale ingrediënten van regionale ondernemers die dezelfde passie
voor het product hebben als wij zelf. Dit komt de smaak alleen maar ten goede..

Grutterij Molen de Hoop in Oud-Zevenaar

Grutterij-Molen de Hoop uit Oud-Zevenaar.

Een ambachtelijke molen die al sinds 1852 het familie bezit is van de Familie Pijnappel. Jan en Jet Pijnappel zijn sinds 1975 de huidige eigenaren van de Molen. Sinds 2014 hebben Frits en Maaike het molenbedrijf overgenomen. Een frisse wind waait er sindsdien door de wieken van de molen. In de grutterij worden van allerlei soorten broodmixen, bakmixen etc. verkocht, bak demo’s geven en baktip en ideeën uitgewisseld. Het is prachtig om te zien hoe een ambacht als deze, in de huidige moderne tijd nog steeds bestaat. Het eindproduct, in ons geval de speciaal voor Pannenkoekenhuis de Zon samengestelde mix, geeft een heerlijke authentieke pannenkoek. Ouderwets genieten van pannenkoeken eten…

Boerderij ‘T Kempke

ijsboerderij T' Kempe

’t Kempke is de naam van het melkveebedrijf van Theo & Martine Winters waar de koeien 365
dagen per jaar gevoerd, verzorgd en gemolken worden. Dat is een grote verantwoordelijkheid op zich,
maar zij doen het met veel plezier om zo de beste kwaliteit melk te krijgen voor ons pannenkoekenbeslag.
Naast het leveren van de verse melk worden er op de boerderij maar liefst 18 soorten vers schepijs gemaakt.
Dit wordt sinds 2009 in hun eigen ijssalon verkocht, maar vanaf nu kunt u ook bij Pannenkoekenhuis de Zon
een dessert bestellen gemaakt van origineel boeren schepijs, en dat is lekkerrr !!

Pluimvee bedrijf Tomesen

Pluimveebedrijf Tomesen uit Dichteren levert de verse eitjes

“Het is een volière” legt Roy Tomesen uit. “Dat is de benaming voor zo’n scharrelstal.
Hier kunnen de kippen naar hartenlust scharrelen, stofbaden nemen en chillen”.
Bovenop een van deze “volières” is zelfs een skybox gebouwd, eenmaal per jaar tijdens de open dag kunnen bezoekers hier een kijkje komen nemen. Kortom een modern pluimveebedrijf waar de kippen het goed hebben. Pannenkoekenhuis de Zon gebruikt de verse eieren niet alleen voor haar pannenkoekenbeslag maar wij serveren ook echte Achterhoekse uitsmijters.

Ambachtelijke Slagerij Bles

Slagerij Bles

Slagerij Bles is een vol-ambachtelijk familiebedrijf met aan het roer Stefan Bles. In 1994 nam hij het stokje over van zijn ouders, Harrie en Annie Bles, die in 1958 de slagerij gestart waren. Slagerij Bles heeft goede contacten met veehouders in de regio en selecteert al jaren zelf de beste vrouwelijke dikbillen en mestvarkens bij vaste, vertrouwde leveranciers. ‘We doen geen concessies aan de kwaliteit van het vlees. Eerlijk vlees van regionale boeren, alleen het beste is goed genoeg’, vat Stefan Bles samen. Slagerij Bles levert diverse belegsoorten voor op de Pannenkoeken. 

Share