Spooktocht wehl

November 2016 krijgt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een anonieme tip over het gebruik van fipronil in de pluimveesector. De gifstof wordt gebruikt door het bedrijf Chickfriend uit Barneveld. Er zou geen gevaar zijn voor de volksgezondheid. Maar in juni 2017 is er in eieren van een bedrijf uit België fipronil aangetroffen. Het bedrijf legt ook de link met Chickfriend. België stelt Nederland eind juni op de hoogte van deze vondst. Eieren met de code 2-NL-4015502 zijn een acuut gevaar voor de volksgezondheid, die niet gegeten moeten worden. Begin augustus halen supermarkten de besmette eieren uit de schappen. Honderdduizenden eieren worden vernietigd. 180 Pluimveebedrijven moeten voorlopig dicht blijven. In september 2017 wordt het Chickfriet te heet onder de voeten en ze dumpen hun voorraad fipronil in Wehl…… met alle gruwelijkheden tot gevolg.

Met deze inleiding start er op zaterdagavond 28 oktober de spooktocht Wehl welke georganiseerd wordt door Pannenkoekenhuis de Zon in samenwerking met Het Schminkkasteel & Funsport Achterhoek.

Deze spannende spooktocht start in 3 aanvangstijden; vanaf 20.00, 21.00 en vanaf 22.00 uur. Met kleine pauzes vertrekken er groepjes van maximaal 8 personen. De voorverkoop bij Pannenkoekenhuis de Zon aan de Weemstraat 5 en supermarkt Plus Bruil aan de Stationsstraat 14 beide in Wehl is reeds gestart. De prijs van de (voorverkoop) deelname bewijzen zijn tot vrijdag 27 oktober € 8,50 (incl. wandeltocht, een herinneringenvaantje en een kop koffie/thee). Op zaterdag 28 oktober zijn er alleen nog deelname bandjes te koop (mits niet uitverkocht) bij Pannenkoekenhuis de Zon voor € 11,50. Het kan voorkomen dat een tijdvak wel uitverkocht is maar dat er op andere tijden nog wel plek is. Let op de leeftijdsindicatie is vanaf 14 jaar.

Voor meer informatie www.facebook.com/spooktochtwehl

Pannenkoekenhuis de Zon is zaterdag 28 oktober speciaal voor deze wandeltocht geopend tot middennacht voor heerlijke pannenkoeken en/of om even bij te komen van de wandeling.