Hoe zit het ook alweer met al die regels.

Dit zijn de regels welke wij van de rijksoverheid/RIVM dienen te volgen: De horeca moet ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, werken op basis van reservering (vooraf of aan de deur), een gezondheidscheck zonder registratie van antwoorden, het toekennen van een vaste zitplaats aan een tafel en het verplicht vragen om contactgegevens van bezoekers. Gasten laten hun naam en contactgegevens op vrijwillige basis registreren. Als gasten geen naam of contactgegevens willen achterlaten, dan mogen zij niet worden geweigerd. Onze branche organisatie Horeca Nederland heeft de regels nog eens voor u op een rijtje gezet voor meer info klik hier.

Wij proberen ten allertijden deze maatregelen te volgen. Wij hebben echter wel uw hulp hierbij nodig. Zodat het voor ons werkbaar blijft en we niet al teveel vragen en uitleg hoeven blijven geven. Wij benadrukken nogmaals dat uw gegevens volgens de AVG behandeld worden en niet inzichtelijk zijn voor andere gasten en/of medewerkers.

Het restaurant heeft een behoorlijke afzuig/ventilatie systeem, alle tafels staan uiteraard netjes op gepaste afstand (1,5mtr.). Bij de ingang vragen wij even geduld en kunt u uw handen desinfecteren. Afrekenen doen wij alleen aan tafel (ivm het lopen en de vaste zitplaats regel).

Nog een kleine opmerking over het reserveren, dit doen wij alléén op basis van een tafeltje binnen. Maar al te vaak blijkt het of te regen, te waaien, toch teveel (volle) zon en/of last van een wesp of andere redenen. Mochten wij alles inclusief het terras vol reserveren kunnen wij op dat moment geen kant meer op. Aan de deur is het dan voor iedereen het beste om samen te bekijken of het tafeltje buiten wél naar uw wens is.

Door alle maatregelen hebben wij iets minder zitplaatsen en hierdoor kunnen wij helaas minder flexibel zijn, als dat we zelf zouden willen. Kleine tip; kom op tijd! Dan spreiden wij de bezetting en is de kans groot (welke er eigenlijk altijd wel is) dat we ook een tafeltje op het terras vrij hebben. Of anders is de optie om even in de speeltuin te wachten op één van de picknickbankjes.

Wij heten u van harte welkom.
team Pannenkoekenhuis de Zon