Het verhaal achter onze kippensoep

Het begon met een gesprek met Roy Tomesen (eigenaar Pluimveehouderij Tomesen uit Dichteren/Kilder). Over het idee om iets met de kippen te doen nadat ze uit de leg raken. Het deed hem altijd wel iets dat de kippen zomaar weg gingen. En eerlijk is eerlijk het blijft een raar idee maar het feit is nou eenmaal dat, hoe goed de kippen het ook hebben, ze een keertje weg gaan, omdat ze geen eieren meer leggen.

Roy was er samen met een lokale poelier al enige tijd mee bezig om van het kippenvlees diverse gerechten te maken, zoals kroketten etc. Deze worden o.a. verkocht uit de eierautomaten welke op de boerderij staat (ook voor dagverse eitjes).

Onze koks hebben van dit kippenvlees een heerlijke gebonden kippensoep gemaakt. De basis (de bouillon) wordt gemaakt met o.a. wortel, uien, selderij, knoflook, venkel laurierblad, takjes tijm en daarna gebonden met een roux, room en een fijn gesneden prei. De soepen zijn luchtdicht verpakt en worden o.a. verkocht bij Plus Bruil supermarkt in Wehl als in onze eigen webshop om af te halen.