Lokale ingrediënten


Pannenkoekenhuis de Zon werkt met lokale ingrediënten van regionale ondernemers die dezelfde passie voor het product

hebben als wij zelf.

Dit komt de smaak alleen maar ten goede.

Grutterij Molen de Hoop in Oud-Zevenaar

Een ambachtelijke molen die al sinds 1852 een familie bezit is. Sinds 2014 hebben Frits en Maaike het molenbedrijf overgenomen. Een frisse wind waait er sindsdien door de wieken van de molen. In de grutterij worden van allerlei soorten broodmixen, bakmixen etc. verkocht, bak demo’s geven en baktip en ideeën uitgewisseld. Het is prachtig om te zien hoe een ambacht als deze, in de huidige moderne tijd nog steeds bestaat. Het eindproduct, in ons geval de speciaal voor Pannenkoekenhuis de Zon samengestelde mix, geeft een heerlijke authentieke pannenkoek. Ouderwets genieten van pannenkoeken eten…

Boerderij Siebersveld

Wij gebruiken verse melk van Boerderij Eldriksche weide uit Laag Keppel. Een gangbaar melkveebedrijf met 90 melkkoeien en 30 stuks jongvee. Hun koeien grazen van circa april t/m september in de weilanden rondom de melkveestal. De fam. Siebers gaat efficiënt om met grondstoffen en hebben een ecologische en economische duurzame bedrijfsvoering. Hierdoor krijgen wij de beste kwaliteit melk voor ons pannenkoekenbeslag. Tevens kunt u zelf ook verse zuivelproducten kopen op de boerderij, Eldrikseweg 10, 6998 CC Laag-Keppel.

Pluimvee bedrijf Tomesen

“Het is een volière” legt Roy Tomesen uit. “Dat is de benaming voor zo’n scharrelstal.

Hier kunnen de kippen naar hartenlust scharrelen, stofbaden nemen en chillen”.

Bovenop een van deze “volières” is zelfs een skybox gebouwd, eenmaal per jaar tijdens de open dag kunnen bezoekers hier een kijkje komen nemen. Kortom een modern pluimveebedrijf waar de kippen het goed hebben. Pannenkoekenhuis de Zon gebruikt de verse eieren niet alleen voor haar pannenkoekenbeslag maar wij serveren ook echte Achterhoekse uitsmijters.

Bram De Echte Bakker

Mooie ingrediënten, veel geduld, liefde voor het vak en echte lokale producten. Daar staat Bram, De Echte Bakker voor. Of het nu gaat om versgebakken brood, vlaaien of banket. Alles is puur van smaak en wordt met aandacht gemaakt. En dat proef je. Want het dagelijkse brood, mag wat ons betreft bijzonder lekker zijn.


We hebben samen met Bram onze breekbroodjes en mini Juwehltje ontwikkeld welke je op deze menukaart terug vindt. Naast uiteraard het verse gesneden brood etc. 


Share by: