BavariaBavaria

In 1680 werd er al bier gebrouwen in Lieshout. Ondertussen is het van een lokaal biertje naar een wereldbier gegroeid. Allemaal gebouwd op de visie en het doel van de familie Swinkels. Vandaag de dag is Bavaria nog steeds een Nederlandse familie brouwerij, ook hierin vind je de passie voor het product terug. Wij serveren Bavaria van de tap.

La Trappe Trappist

LaTrappe logo

Als speciaal bier serveren wij het enige echte trappisten bier van Nederland. La Trappe uit de Bierbrouwerij De Koningshoeven van de abdij “Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven” in Berkel-Enschot nabij Tilburg in Noord-Brabant.

De naam La Trappe is afkomstig van de Franse abdij ‘Notre-Dame de la Grande Trappe’ in het Normandische Soligny-la-Trappe, ook wel ‘La Trappe’ genoemd. Dit is de bakermat van de Trappisten. Al sinds 1140 bestierden benedictijnen er een kapel en later het cisterciënzersklooster ‘La Trappe’.

Wij hebben alle soorten La Trappe in het assortiment, wisselend per seizoen ook een aantal op de tap:

Blond (van de tap)
Dubbel
Tripel
Quadrupel
Witte Trappist (van de tap)
Bockbier
Isid’or

Swinckels’ Volmaakt

swinckels

De receptuur van Swinckels’ is het resultaat van zeven generaties brouwervaring van de familie Swinkels, terug te voeren tot 1680. Swinckels’ is gebrouwen met zuiver mineraalwater, gerstemout uit eigen mouterij en speciaal geselecteerde Cascade hop uit de Amerikaanse Yakima vallei. Deze zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zorgen voor een verfrissende, onderscheidende smaak.

 

 

Texelse bierbrouwerij. Een ambachtelijke brouwerij

 

In de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild maakt de Texelse Bierbrouwerij speciaalbier met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie. De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij maken sinds 1999 hun bijzondere bieren. Gebrouwen met naast vakmanschap alleen duinwater, gerst en tarwe van het eiland zelf, hop en een giststam die alleen op Texel te vinden is. Dat maakt al hun speciaalbieren tot een puur product van Texel.